Laatste nieuwbericht:

Kogelregen bij portiek in Kanaleneiland Utrecht

Gepubliceerd: Donderdag 1 November 2018 08:49
Laatst bijgewerkt: Donderdag 1 November 2018 14:36

UTRECHT - De politie zoekt getuigen van een schietincident dat plaatsvond op de Rooseveltlaan in Utrecht op woensdagavond 31 oktober. Daarbij raakte een 39-jarige Utrechter zwaargewond.

Rond 23.30 uur kreeg de politie een melding over een schietincident op de Rooseveltlaan. Agenten troffen in een woning een man aan met schotwonden. Hij was bij kennis en verklaarde dat een onbekende persoon op hem had geschoten toen hij zijn woning binnen wilde gaan. Een ambulance bracht het slachtoffer naar het ziekenhuis. Een getuige verklaarde dat de schutter plotseling vanuit het niets was verschenen en het vuur had geopend. Van de dader is alleen bekend dat deze donkere kleding droeg. Rechercheurs hebben uitgebreid onderzoek gedaan op de locatie. In de deur van de ingang van de portiek zijn drie kogelgaten te zien, maar aan het aantal bordjes dat de recherche geplaatst heeft te zien zijn er mogelijk meer dan 12 schoten gelost. De kogelhulzen lagen zowel binnen- als buiten de portiek.

Kanaleneiland is de laatste maand vaker in het nieuws geweest door geweldsincidenten. Op 12 oktober werd in dezelfde straat een man neergestoken en op 15 oktober raakte een 17-jarig meisje gewond door messteken. Bij het laatste steekincident werd direct een verdachte opgepakt. Ook op 14 oktober ging het mis. Toen werd een man mishandeld omdat hij homo zou zijn. In die zaak werd een 16-jarige jongen aangehouden.

Na de schietpartij van afgelopen nacht zegt de politie nog geen verdachte te hebben aangehouden. Wel kan de politie zeggen dat het slachtoffer buiten levensgevaar is.

Heeft u iets van het schietincident gezien? Weet u misschien wie de verdachte is, waar die vandaan kwam, waar die na de schoten heen is gevlucht en of die daarbij gebruikmaakte van een voertuig? Of weet u iets over de aanleiding tot het schietincident? Neem dan contact op het de Opsporingstiplijn 0800-6070 of bel anoniem naar 0800-7000.(Foto's: Koen Laureij)

Kaart