Twee aanhoudingen na meldingen over vuurwapen op treinstation

Bij treinstation Vaartsche Rijn zijn twee 16-jarige jongens aangehouden nadat zij met een vuurwapen gezien waren. Na onderzoek bleek het om een nepvuurwapen te gaan.

Grote politie-inzet
De politie zette onder andere de Dienst Speciale Interventies (DSI) en een Rapid Response Team in. Deze teams zijn zwaar bewapend en kunnen onder andere snel reageren wanneer zich situaties voordien waarbij mogelijk vuurwapens in het spel zijn. Ook het treinverkeer moest vandaag worden stilgelegd.

Geschrokken
Volgens de politie waren treinreizigers erg geschrokken. “Andere mensen, maar ook wij als politie kunnen het verschil tussen echt en nep vaak niet onderscheiden” zegt Commissaris Liesbeth Maas van de stad Utrecht. “Dat veroorzaakt schrik en heeft een enorme impact op de mensen in de trein en hun families” aldus Maas.

Eerder deelde de politie mede dat de verdachten tussen de 18 en 20 jaar oud waren, maar dat blijkt niet te kloppen. De twee jongens blijken 16 jaar oud te zijn.

De politie deelde onderstaande foto van het nepvuurwapen.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen