Twee verdachten vluchten na woningoverval Houten

Op de Appelgaarde in Houten is vanavond een woning overvallen. Eén persoon, een oudere man, is gewond geraakt en wordt per ambulance naar de huisartsenpost in Nieuwegein gebracht.

De politie was snel ter plekke, maar vooralsnog lijken de daders voortvluchtig. De politie heeft de omgeving via Burgernet gevraagd uit te kijken naar twee mannen. De Burgernet melding is inmiddels beëindigd, maar de verdachten zijn nog niet gevonden.

Agenten kijken met zaklampen in kliko’s in de omgeving. Ook is meteen begonnen met een buurtonderzoek. De recherche komt ter plaatse voor nader sporenonderzoek in de woning.

Eerdere overval
Op 6 september werd op de Baarssloot in Houten ook al een woning overvallen. De 60-jarige bewoner raakte toen gewond. Later werden drie jongens van 15, 16 en 19 jaar oud aangehouden. In december 2020 werd ook nog een woning aan de Appelgaarde overvallen. Of het dezelfde woning betreft is onbekend.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen