Agent schiet op vluchtende verdachte

Zaterdagavond komen rond 20:30 uur meldingen binnen bij de politie over een automobilist die gevaarlijk door de stad rijdt. Agenten zien de auto rijden en geven hem een stopteken. Daar geeft de automobilist geen gehoor aan. Hij gaat ervandoor met snelheden tot wel 150 kilometer per uur en er ontstaat een achtervolging.

Op de Molenvlietbaan proberen twee agenten met een politiewagen een blokkade te vormen. Aanvankelijk lijkt de bestuurder af te remmen, maar op het laatste moment geeft hij toch weer gas. Een agent moet voor de auto wegspringen en voelt zich genoodzaakt gericht te schieten. Vanwege het gevaar dat daarna ontstaat besluiten agenten de achtervolging te staken.

Later die avond wordt de auto van de verdachte op de Stokroosweide aangetroffen en kan een 25-jarige verdachte worden aangehouden. Hij wordt verdacht van poging doodslag en gevaarlijk rijgedrag.

De recherche komt graag in contact met getuigen die bijvoorbeeld hebben gezien hoeveel personen aanvankelijk in de auto zaten. Neem contact op via 0900-8844 of via Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen