Politie treft ruim 100 Cobra6-knallers in vluchtauto

In de auto van de verdachte die dinsdagavond na een lange achtervolging werd aangehouden zijn ruim 100 Cobra6-knallers aangetroffen. Het illegale vuurwerk is door een speciaal busje opgehaald.

In Gouda sloeg de verdachte op de vlucht toen agenten hem na een ANPR-hit wilden controleren. Een lange achtervolging richting Utrecht volgde. Zeker 15 politieauto’s waren bij de achtervolging betrokken en ook een politiehelikopter vloog mee. Volgens de politie reed de bestuurder met snelheden tot wel 190 kilometer per uur over de snelweg.

De achtervolging eindigde op de J. Reyneke van Stuwestraat in de Utrechtse wijk Op Buuren. Of de verdachte daar ook is aangehouden is nog onduidelijk en of hij de enige inzittende was is nog onduidelijk.

In de auto werd onder andere illegaal vuurwerk aangetroffen. Agenten troffen zeker 20 pakjes met Cobra6-knallers aan, een stuk knalvuurwerk dat in Nederland illegaal is. Mogelijk zijn tijdens de achtervolging ook spullen uit het raam gegooid. De politie doet daar onderzoek naar.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen