Flinke rookontwikkeling bij woningbrand

Bij een brand in een appartement aan het Wernaarseind in Houten is vanmorgen veel rook vrijgekomen. Volgens de brandweer is de brand waarschijnlijk bij een wasdroger begonnen en is deze via het ventilatiekanaal verspreid naar twee andere appartementen.

De politie ontruimde de naastgelegen woningen. Bewoners werden bij de overburen en een atelier in de buurt opgevangen. De ambulancedienst heeft vier a zes personen nagekeken vanwege mogelijke rookinhalatie, maar niemand raakte uiteindelijk gewond.

De brandweer schaalde de brand op naar middelbrand en kreeg assistentie van onder andere de brandweer Vianen en Werkhoven. Tijdens het blussen van de brand ontdekte de brandweer ook nog een gescheurde gasleiding. Stedin is ter plaatse om het gas af te sluiten. 

Inmiddels is de brand onder controle. Viveste zal samen met de bewoners kijken naar alternatieve woonruimte. Zeker drie woningen zijn onbewoonbaar door de brand.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen