Man (58) aangehouden na mishandeling fotograaf

Een persfotograaf is donderdagavond aangevallen toen hij aan het werk was in Bunschoten-Spakenburg. De fotograaf raakte niet gewond, maar werd wel van zijn spullen bestolen. De politie is een onderzoek gestart en heeft inmiddels een 58-jarige man aangehouden. Ook de camera is weer terecht.

De fotograaf was voor de Gooi en Eemlander bezig met een fotoreportage van een condoleance voor dit weekeinde overleden Lubertus Bos. Toen de uitvaartverzorger aan de fotograaf vroeg of hij de foto’s wilde wissen weigerde de fotograaf dat, omdat hij op de openbare weg stond. “Vervolgens greep hij mijn camera, maar die hing met een band om mijn nek. Een paar seconden had ik het gevoel dat ik doodging, omdat ik gekeeld werd door die band.” zegt de fotograaf tegen de Gooi en Eemlander.

De politie is meteen ter plaatse gegaan en neemt de zaak serieus. De camera is inmiddels terecht en de uitvaartverzorger is aangehouden. De fotograaf raakte gelukkig niet gewond.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen