Rijbewijs in beslag genomen na gebruik lachgas

Een automobilist heeft zondagavond voor levensgevaarlijke situaties gezorgd toen hij lachgas gebruikte terwijl hij aan het rijden was. De man reed op verschillende plekken bijna tegen fietsers aan, slingerde over de weg en botste bijna op een stadsbus.

De politie werd gebeld en samen met een medewerker van Cameratoezicht werd de auto gezocht. Cameratoezicht kreeg de auto al snel in het vizier en zag de auto inderdaad slingeren en bijna tegen fietsers aanrijden. Ook een motoragent kreeg de auto in het zicht en constateerde dat de man tijdens het rijden met een ballon aan zijn mond zat. De agent gaf de bestuurder een stopteken, maar aanvankelijk gaf de bestuurder daar geen gehoor aan en botste hij bijna tegen een tegemoetkomende stadsbus.

Toen de bestuurder eindelijk tot stilstand kwam zag de politie meerdere gebruikte ballonnen en een lachgastank in de auto liggen. Het rijbewijs van de man werd in beslag genomen.

Foto: Politie

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen