Wilde achtervolging eindigt in Soest

Wat begon met een melding van diefstal van gereedschap uit een bedrijfsbus in Bilthoven is uitgelopen op een wilde achtervolging. Twee verdachten gingen er vandoor toen agenten hun auto in het vizier kregen. In Soest konden zij worden aangehouden.

De politie kreeg bij de melding van de diefstal ook duidelijke informatie door over de auto waarin de verdachten vluchtten. Toegesnelde agenten kwamen de auto onderweg tegen en zette de achtervolging in. Toen een stopteken werd gegeven gingen de verdachten ervandoor.

Volgens de politie reden de verdachten met hoge snelheid door woonwijken en moesten zelfs mensen aan de kant springen om de auto te ontwijken. Als de verdachten een doodlopende straat in Soest inrijden werken ze zich zelf in de nesten. In een poging te vluchten botsen ze op een politieauto die daardoor de achtervolging moet afbreken, maar de extra opgeroepen voertuigen slagen erin de vluchtauto klem te rijden.

Beide mannen worden aangehouden. Van de bestuurder wordt ook zijn rijbewijs in beslag genomen. In de auto vinden agenten het gereedschap dat in Bilthoven was gestolen.

De politie verzoekt getuigen zich bij de politie te melden via 0900-8844, Meld Misdaad Anoniem via 0800-7000 of door het online tipformulier te gebruiken.

Foto: Politie

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen