Vijf aanhoudingen en 367 processen verbaal bij actie stationsgebied

Donderdag 18 oktober hebben politie en samenwerkende partners een grote integrale controle gehouden in het stationsgebied bij Utrecht Centraal. Er werden vijf aanhoudingen verricht en totaal 367 processen verbaal opgemaakt.

Vijf personen werden aangehouden vanwege belediging met verzien of het niet kunnen tonen van een geldige identiteitskaart. Anderen kregen een proces verbaal voor onder andere zwartrijden, het niet dragen van verplicht mondmasker in het OV, bedelen, nuttigen van alcohol in de openbare ruimte en het fietsen zonder verlichting.

De actie betrof een samenwerking tussen de politie, de Landelijke Eenheid, veiligheid, service NS, Toezicht en handhaving gemeente Utrecht, Qbuzz, Syntus, Arriva en Trigion beveiliging. Een van de doelen was om de zichtbaarheid en bereikbaarheid van deze partijen te vergroten. Ook werd gekeken hoe en op welke manier partijen elkaar konden ondersteunen en versterken bij het uitvoeren van de diverse taken.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen