Ernstig ongeluk op afrit A2 Nieuwegein

Bij benzinestation De IJssel langs de A2 bij Nieuwegein is maandagavond een ernstig ongeluk gebeurd. Een personenauto botste met hoge snelheid op een stilstaande vrachtwagen. De automobilist is in zorgwekkende toestand naar het UMC Utrecht vervoerd, maar inmiddels bevestigt de politie dat het slachtoffer stabiel in het ziekenhuis ligt. De vrachtwagenchauffeur is aangehouden en wordt vandaag verhoord.

Een getuige die achter de auto reed vertelt dat de vrachtwagenchauffeur aan het steken was om zijn vrachtwagen bij het benzinestation te parkeren. De chauffeur reed daarom met de voorkant van zijn truck de op- en afrit op. De automobilist botste vervolgens met volle vaart tegen de truck.

Het stuk snelweg betreft de afrit naar IJsselstein en Nieuwegein, maar verkeer komend vanaf het benzinestation moet dezelfde afrit gebruiken om weer op de A2 richting Den Bosch te komen. De snelheid van het verkeer dat de afrit naar IJsselstein gebruikt ligt op dat stuk rond de toegestane 100 kilometer per uur.

De ambulancedienst kreeg assistentie van het Mobiel Medisch Team dat per traumahelikopter ter plaatse kwam. Terwijl de brandweer assisteerde met verlichting werd het slachtoffer langere tijd behandeld op een brancard op de snelweg. Daarna is het slachtoffer per ambulance naar het UMC Utrecht vervoerd.

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on linkedin
Share on email