Mogelijk explosief materiaal in rugzak op A2 Vianen

Update 20 december 2021: De politie heeft totaal zeven verdachten aangehouden. In de tas werden zware wapens aangetroffen. We hebben een nieuw artikel geplaatst met meer informatie: Zware wapens aangetroffen tijdens onderzoek A2 Vianen

Het Team Explosieven Verkenning van de politie doet op de A2 bij Vianen onderzoek naar de inhoud van een tas, die tijdens een achtervolging uit het voertuig van een verdachte is gegooid. Volgens de politie bevat de tas mogelijk explosief materiaal. De snelweg is in beide richtingen afgesloten.

Volgens de politie ging een auto ervandoor toen agenten deze wilde controleren. De agenten zetten de achtervolging in en zagen dat er een tas uit het raam werd gegooid. Waarom de politie denkt dat er mogelijk explosieven in de tas zitten is nog onduidelijk.

Momenteel doen agenten onderzoek op het stuk van de A2 precies tussen de op- en afrit.

Volgens de NOS is op de A2 bij Amsterdam ook een auto van de weggehaald en zijn de inzittenden daar aangehouden. Of het om het voertuig gaat waar de tas uit zou zijn gegooid is onduidelijk.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen