Over deze website

112ProvincieUtrecht.nl is een website waar nieuwsberichten worden geplaatst over actualiteiten waarbij hulpdiensten zijn ingezet. Ons werkgebied is de gehele provincie Utrecht. Wij staan voor betrouwbare berichtgeving over calamiteiten en vinden het belangrijk om te allen tijde integer en respectvol te zijn.

Lees ook: Waarom beperken wij soms onze berichtgeving?

Op 112ProvincieUtrecht is snelheid ondergeschikt aan kwaliteit. Ons doel is dus niet om de eerste te zijn met nieuws, maar wel om zo integer mogelijk te communiceren over incidenten in de provincie Utrecht. Wij maken daarbij veel gebruik van fotografie, omdat woorden niet altijd kunnen omschrijven wat zich ergens heeft afgespeeld maar ook omdat op basis van tekst verkeerde beeldvorming kan ontstaan. Bovendien zijn wij van mening dat het werk van hulpdiensten online te zien moet zijn. Het maakt een ieder bewust van de realiteit waarmee hulpdiensten te maken krijgen.

Waarom moeten er foto’s worden gemaakt van ongevallen en branden? Het is een vraag die ook de mensen achter deze website zichzelf dagelijks stellen. Het is goed die vraag bij elke publicatie te herhalen, omdat wij altijd kritisch moeten zijn met het publiceren van dit beeldmateriaal.

Onze redactie bestaat uit journalisten die in het bezit zijn van een politieperskaart. Deze perskaart wordt uitgegeven door de Nederlandse Vereniging voor Journalisten (NVJ) en laat zien dat iemand beroepsmatig en fulltime in de journalistiek werkt. Op deze manier houden wij de kwaliteit van de beschikbare foto’s hoog en kunnen wij rekenen op betrouwbare en integere vakmensen.

Beeldmateriaal van calamiteiten kan zeker voor direct betrokkenen confronterend zijn. We wegen per publicatie af wat wel en niet getoond moet worden. Vanzelfsprekend publiceren wij geen foto’s waarop slachtoffers herkenbaar in beeld zijn. Bent u het toch niet eens met een publicatie laat dat ons dan vooral weten! Wij nemen uw mening graag mee bij onze afweging.

Lees ook: Waarom beperken wij soms onze berichtgeving?

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen