Melding ‘schietpartij’ blijkt lawaaierige motor

Het onderzoek op de Muiderschans in Nieuwegein is afgerond. Er is niets aangetroffen dat duidt op een schietincident.

Rond 21:15 uur kreeg de politie de melding dat er knallen gehoord waren in de omgeving van de Muiderschans. De politie ging ter plaatse en stuurde ook een helikopter die kant op. Al snel liepen agenten met zaklampen door de straat zoekende naar sporen.

Buurtbewoners hielpen de politie met zoeken, maar kregen later toch het verzoek naar huis te gaan. De Muiderschans werd aan beide kanten afgesloten, zodat eventuele sporen niet verloren konden gaan.

Ongeveer 10 agenten liepen vervolgens op linie met zaklampen door de straat. Ze keken onder ander onder auto’s en in de struiken. Nadat de straat was uitgekamd gingen de kogelwerende vesten uit en werd de straat weer vrijgegeven.

Buurtbewoners denken dat de knallen afkomstig waren van een motorrijder die door de straat reed. De politie bevestigt dit vermoeden.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen