Auto eigenaar blust autobrand voor zijn deur

Het was even schrikken voor de eigenaar van het kleine bedrijfsbusje dat geparkeerd stond op het Centraalspoor in Houten. Toen hij naar buiten keek kwamen er vlammen onder de motorkap vandaan. De brandweer werd gealarmeerd, maar in plaats van daarop te wachten deed de eigenaar er samen met zijn buurman alles aan om te voorkomen dat zijn voertuig volledig uitbrandde. Achterin lag namelijk veel gereedschap.

Met een brandblusser, pan en uiteindelijk een tuinslang lukte het de buurmannen om de vlammen van de brand af te krijgen. Daardoor was bij aankomst van de brandweer het grootste gevaar al geweken en was de brand al zo goed als onder controle.

Brandweerlieden hebben de auto afgeblust en gekeken waar de brand is ontstaan. Het vermoeden bestaat dat de brand aan de linkervoorzijde is begonnen en dat deze mogelijk is aangestoken. De politie zal dat nader onderzoeken.

De eigenaar van de auto reageerde opgelucht ondanks dat zijn auto volledig is afgeschreven. Zijn gereedschap is gered en dat vond hij het aller belangrijkste. Een takelwagen zal de auto later ophalen.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen