Hulpdiensten zoeken naar mogelijke persoon in het water

Hulpdiensten in Utrecht zijn vannacht massaal uitgerukt voor een melding van een persoon te water in het Merwedekanaal. Ter hoogte van de Socratusbrug zou iemand in het water zijn gevallen. De hulpdiensten troffen een man aan die in het water had gelegen, maar hij zou zo dronken zijn geweest dat de hulpdiensten twijfelden aan zijn verhaal. Zij hielden er rekening mee dat er nog iemand in het water kon liggen.

Daarom werden meerdere ambulances en brandweerteams opgeroepen om het water te doorzoeken. Ook zochten politieagenten met een bootje op het water. Zelfs een traumateam van de traumahelikopter werd opgeroepen, maar die hoefden uiteindelijk niet ter plaatse te komen.

Ondertussen gingen politieagenten naar een feestje in de buurt waar de aangetroffen persoon vandaan was gekomen. Daar kon worden achterhaald dat degene waarmee die persoon op stap zou zijn geweest al veilig thuis was aangekomen.

Na een zoekactie van een uur werd de actie daarna afgebroken. Niemand hoefde naar het ziekenhuis. De politie zegt altijd het zekere voor het onzekere te nemen bij dit soort onduidelijke meldingen.

Update: De man die vannacht in Utrecht in het water was gesprongen blijkt dat bewust te hebben gedaan om een stukje te zwemmen.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen