Omstanders springen te water geraakte auto achterna

Op het Oostrumsdijkje in Houten is een auto op zijn kop in het water terecht gekomen. Getuigen twijfelde niet en sprongen het water in om de twee inzittenden te helpen. De omstanders trokken de twee inzittenden uit de auto en brachten hen naar de kant.

Een van de omstanders raakte bij de reddingsactie licht gewond aan zijn hand. De twee inzittenden van de auto zijn door de ambulancedienst nagekeken, maar hoefden niet naar het ziekenhuis. De bestuurder is door de politie meegenomen voor nader onderzoek.

Eén van de inzittende was van Poolse komaf. De brandweer vroeg hem of er meer personen in de auto zaten op het moment van het ongeluk, maar omdat men twijfelde of de vraag goed werd begrepen werden brandweerduikers het water in gestuurd. Zij doorzochten de auto maar troffen niemand meer aan.

De auto had een Duits kenteken en wordt door een bergingsbedrijf uit het water getakeld.

Bekenden van de redders kwamen met handdoeken en schone kleding naar de plek van het ongeluk. Hulpdiensten bedankten hen voor de inzet.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen