Brandweer redt 19 koeien die na mestexplosie in mestput vallen

In een koeienstal in Maarsbergen heeft woensdagochtend een mestexplosie plaatsgevonden. Daardoor stortte de vloer in en kwamen 19 koeien in de ondergelegen mestput terecht. De brandweer wist alle koeien levend op veilige grond te krijgen.

De brandweer werd gealarmeerd en ging samen met de boer en zijn collega’s aan de slag om de koeien uit de put te halen. Eén voor één werden ze eruit getakeld, maar door de beperkte hoogte in de stal moest elke koe voorzichtig naar veilige grond worden gemanoeuvreerd. De reddingsactie duurde daardoor ruim drie uur.

Volgens de woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht zijn alle koeien levend uit de mestput gehaald. Een veearts is ter plaatse om te kijken of de dieren verwondingen hebben opgelopen.

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen