Vrachtwagen schiet door vangrail op A12 Woerden

Op de A12 bij Woerden is maandagmiddag een vrachtwagen van Simon Loos door de vangrail geschoten. De combinatie kwam op zijn kant op een parallelweg naast de snelweg tot stilstand. De chauffeur raakte gewond. 

Volgens de politie is er sprake van een eenzijdig ongeluk. Er waren dus geen andere weggebruikers bij het ongeval betrokken. Wat er precies is misgegaan is nog onduidelijk, maar de politie zegt in ieder geval geen nader onderzoek in te stellen. Een aantal technische gegevens van de vrachtwagen zijn wel veiliggesteld en gecontroleerd.

De vrachtwagen was volgeladen met supermarktartikelen. Een bergingsbedrag gaat voorbereidingen treffen om de vrachtwagen te bergen. Rond 19:00 uur vanavond zullen daarvoor ook twee rijstroken worden afgesloten van de A12, zodat twee telescoopkranen zich daar kunnen opstellen.

De chauffeur van de vrachtwagen is met hulp van de brandweer uit de cabine gehaald en aan de ambulancedienst overgedragen. Het slachtoffer was bij kennis toen hij naar het ziekenhuis werd vervoerd.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen