Utrechtse handhavers krijgen bezoek van minister

Wie vrijdagavond politieagenten of BOA’s zag lopen in Utrecht kon bij hen ook zomaar de nieuwe minister van Justitie en Veiligheid treffen. Minister Dilan Yeşilgöz liep met de hulpverleners mee om te praten over hun werk.

Via Twitter laat de minister weten open te hebben gesproken over onder andere verharding in de maatschappij en wat dit met de hulpverleners doet doet. “Ondanks deze en andere uitdagingen zag ik vooral trotse mensen, die iedere dag weer hard werken om ons veilig te houden”, aldus de minister.

Minister Yeşilgöz werd 10 januari beëindigd als Minister van Justitie en Veiligheid. Het kabinet ontving afgelopen week een brief die onder andere ondertekend was door de Utrechtse burgemeester Sharon Dijksma. In de brief werd een dringend beroep gedaan aan het kabinet om het coronabeleid te versoepelen. Volgens de burgemeesters zijn de regels niet meer uit te leggen en wordt handhaven daardoor een probleem.

Foto’s: Twitter Dilan Yeşilgöz

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen