Brand in spouw van oude sporthal Wijk bij Duurstede

Update 20:50 uur: De brandweer meldt via Twitter dat de situatie onder controle is. De brand in de spouw is geblust met behulp van de Cobra Cutter. Dit is een soort hogedrukspuit waarmee de brandweer branden door muren heen kan blussen. Zeker bij de spouw is dat een succesvol blusmiddel gebleken. De brand werd vanmiddag rond 16:35 uur ontdekt. Rond 20:30 uur meldde de Veiligheidsregio Utrecht dat de brand was geblust.  

In een spouw van een oude sporthal aan de Karolingerweg in Wijk bij Duurstede is brand ontstaan. De brandweer is ter plaatse en onderzoekt hoe de brand zich daar ontwikkelt.

Aanvankelijk meldde de brandweer dat er flinke rook uit het dak zou komen, maar daar is nu geen sprake meer van.

De inzet gaat nog wel even duren. Een specialistisch voertuig uit Nieuwegein is opgeroepen om de brand in de muur uit te kunnen maken. Daarvoor zal vermoedelijk de zogenaamde Cobra Cutter worden ingezet. Dat is een hogedruk spuit die de brand door de muur heen kan blussen.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen