Drie personen aangehouden vanwege overval in Vleuten

Update 08-02-22 20:56 uur: De politie heeft vier uur na de overval drie verdachten aangehouden op verdenking van mogelijke betrokkenheid. Met dank aan een Burgernet deelnemer werd de vluchtscooter aangetroffen bij een woning aan het Rose-Mariepad. Daar werden meteen twee 18-jarige mannen aangehouden. Korte tijd later werd ook een 15-jarige jongen aangehouden. Bij de overval werden telefoons buitgemaakt. Die werden in de woning van de verdachten aangetroffen. 

De politie dankt actieve getuigen en burgernetdeelnemers voor het delen van informatie. “Mede dankzij die informatie konden we vandaag snel de drie vermoedelijke daders aanhouden. Dat is echt een fantastisch resultaat, zeker ook voor het verwerken van dit nare incident door het winkelpersoneel.”

Telefoonwinkel de Phone House aan de Burchtwal in Vleuten is maandagochtend overvallen. Volgens de politie is er sprake van twee verdachten die er na de overval op een scooter vandoor gingen. 

Na de overval werd meteen een zoekactie opgestart. Agenten op de grond kregen daarbij assistentie van een politiehelikopter die enige tijd in de omgeving rondvloog. Vooralsnog zijn er geen aanhoudingen verricht. De straat rondom de winkel is afgesloten.   

Onduidelijk is nog of de overvallers iets buit hebben gemaakt. Omwonenden zijn via Burgernet gevraagd uit te kijken naar de verdachten. Het zou gaan om twee mannen op een blauwe scooter. Verdachte 1 droeg zwarte kleding en een zwarte helm. Verdachte 2 droeg een witte helm, een zwarte jas en een grijze broek. 

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen