Autoinbreker op heterdaad betrapt

Vanwege het toenemende aantal auto-inbraken in Utrecht hielden agenten extra toezicht op locaties waar met enige regelmaat een auto-inbraak plaatsvindt. Niet voor niets zo bleek op dinsdag 8 februari. Een 21-jarige veelpleger werd op heterdaad betrapt en zit nu vast.

In de nacht van maandag 7 op dinsdag 8 februari werd er in een auto op het Klifrakplantsoen ingebroken. Vanuit een auto werd een duur navigatiesysteem gestolen. Nader onderzoek leidde agenten naar de speeltuin aan de Groenedijk in Utrecht. In de struiken vonden ze een boodschappentas waarin meerdere navigatiesystemen en cockpits waren verstopt. De agenten besloten om de tas even te laten liggen en hielden ondertussen de omgeving nauwlettend in de gaten.

Na enige tijd kwam er een 21-jarige man aanfietsen, die afstapte, direct naar de struiken liep en de tas eruit haalde. Daarop grepen de agenten in en hielden de man aan. In de tas zat onder andere het navigatiesysteem dat eerder was gestolen uit een auto op het Klifrakplantsoen. De verdachte is aangehouden en wordt verhoord.

De politie deelde onderstaande auto van de inbraak in de auto op het Klifrakplantsoen.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen