Brand in woning Wijk bij Duurstede

De brand die vanmorgen uitbrak in een woning aan het adres Langs de Wal in Wijk Bij Duurstede is onder controle. Volgens de brandweer sloegen de vlammen aanvankelijk uit het dak, maar was de situatie snel onder controle. Niemand raakte gewond.

Een uur eerder rukte de brandweer ook uit voor een melding van een brand in de woning. Kort nadat de brandweer weer uit de straat vertrokken was werd opnieuw alarm geslagen. Dit keer sloegen de vlammen uit het dak en werd opgeschaald naar de classificatie ‘grote brand’.

Lange tijd was onduidelijk of de bewoner van de woning nog aanwezig was. Inmiddels bevestigt een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht dat niemand in de woning aanwezig was en dat er ook geen mensen gewond zijn geraakt. De politie houdt er rekening mee dat de bewoner mogelijk verward is. De politie onderzoekt of er sprake is van brandstichting.

Via Burgernet is een oproep aan de omgeving gedaan uit te kijken naar een dronken vrouw. De vrouw is 53 jaar, heeft een tenger postuur, halflang blond haar, een lichtroze jas en loopt op sloffen. Ze draagt een geruite sjaal en een baret met klep. Als mensen de vrouw tegenkomen mag 112 gebeld worden. Agenten zochten in de omgeving al met zaklampen.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen