Drie aanhoudingen in onderzoek naar mensenhandel

Update 17:39 uur: De politie meldt dat een derde verdachte is aangehouden. Het gaat om een 26-jarige man uit Barneveld. 

De politie heeft vanmorgen twee mannen aangehouden op verdenking van mensenhandel. De verdachten zijn 21 en 26 jaar oud. Beiden komen uit Veenendaal.

Op vier locaties zijn vanmorgen rond 6:00 uur invallen gedaan waarna de aanhoudingen volgden. Ook zijn telefoons in beslag genomen. De actie is onderdeel van een groter onderzoek naar mensenhandel dat wordt uitgevoerd door het Team Mensenhandel en Migratiecriminaliteit (TMM). Het onderzoek richt zich op de seksuele uitbuiting van een meerderjarig slachtoffer.

In dit onderzoek zijn al eerder vier mannen aangehouden. “Dit was een proces van de lange adem. Het resultaat van vandaag is te danken aan maandenlang onderzoek en de inzet van heel veel collega’s.”, laat de politie weten. Met de actie van vandaag is de zaak niet rond, mogelijk volgen er zelfs nog meer aanhoudingen.

De mannen die vanmorgen zijn aangehouden zitten vast en worden verhoord.

Foto: Politie

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen