Glazenwassersbak hangt los in Houten

In Houten hangt boven winkelcentrum het Rond op grote hoogte een onbeheersbaar glazenwassersbak. De bak hangt aan een kraan die heen en weer zwiept. Er is een risico dat de bak naar beneden valt. Daarom is de omgeving afgezet en worden woningen ontruimd.

Ook een restaurant, bioscoop en een deel van het winkelcentrum zijn ontruimd. Vanwege het gewicht van de glazenwassersbak kan veel schade ontstaan als de bak door het dak valt.

Hulpdiensten hebben opgeschaald naar GRIP1 om de situatie goed te coordineren. Bewoners die hun huis uit moeten worden in het gemeentehuis opgevangen. Als zij vannacht niet naar huis mogen kunnen ze bij Hotel van der Valk Houten overnachten.

Volgens de woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht is het met de huidige windkracht te gevaarlijk voor de brandweer om het dak op te gaan. Er zit dan ook niets anders op dan wachten tot de windkracht afneemt.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen