Uitslaande woningbrand in Woerden

Aan de Rijnkade in Woerden is donderdagavond rond 23:30 uur brand uitgebroken op de bovenverdieping van een woning. Vlammen kwamen uit het dak van de woning en er kwam veel rook vrij.

De brandweer zette meerdere eenheden in, omdat de brand dreigde over te slaan naar naastgelegen woningen. De brand woedde op de zolder verdieping en was moeilijk te bestrijden. De brand laaide dusdanig op dat vlammen uit het dak sloegen.

Dankzij de inzet van de brandweer werd overslag naar naastgelegen woningen voorkomen. Of de woningen er helemaal ongeschonden vanaf komen is nog onduidelijk. De brandweer is namelijk wel binnen geweest en er is veel bluswater gebruikt om het vuur te bestrijden.

Bij de brand kwam veel rook vrij. Vanwege de rook adviseerde de Veiligheidsregio Utrecht aan omwonenden om ramen en deuren gesloten te houden.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen