Zes aanhoudingen na schietincident Vinkeveen

Naar aanleiding van het schietincident op het parkeerterrein van het Leonardo Hotel en The Harbour Club in Vinkeveen heeft de politie zes verdachten aangehouden vanwege mogelijk betrokkenheid. Een aantal van hen zijn zelf ook gewond geraakt, meldt de politie.

Toen de eerste politie-eenheden arriveerden zagen zij dat enkele personenauto’s het parkeerterrein verlieten. Deze voertuigen werden staande gehouden en de inzittenden werden daarbij gecontroleerd. Ter plaatse bleek ook dat vermoedelijk een of meerdere voertuigen het parkeerterrein al had verlaten.

Ter hoogte van het AMC in Amsterdam werd een van de betrokken voertuigen door de politie staande gehouden. Ter plaatse bleek dat een van de inzittenden van dat voertuig gewond was. Hij werd direct voor medische behandeling naar het ziekenhuis vervoerd en opgenomen. In het totaal hield de politie zes verdachten aan, waarvan een aantal gewond is geraakt. Hun rol en betrokkenheid bij het schietincident wordt nader onderzocht. Van een verdachte is de toestand zorgelijk.

De politie doet een dringende oproep aan getuigen om zich te melden. Ook beeldmateriaal van bijvoorbeeld een dashcam kan de politie helpen bij het onderzoek. De politie is bereikbaar via telefoonnummer 0900-8844. Anoniem uw informatie delen kan ook via telefoonnummer 0800-7000. Beeldmateriaal kan via de website van de politie worden gedeeld.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen