Lekkende jerrycan zorgt voor benzinelucht in woning Houten

De brandweer is donderdagmiddag uitgerukt voor een vreemde lucht in een woning aan de Talingweide. De bewoner meende een gaslucht te ruiken en schakelde daarom de hulpdiensten in.

Brandweerlieden deden op verschillende plekken metingen in de woningen. In de kruipruimte werd daadwerkelijk een lichte concentratie van een stof gemeten, maar onduidelijk was nog waar de lucht vandaan kwam. Voor de zekerheid werd een ventilator ingezet, zodat de lucht uit de kruipruimte werd gezogen.

Stedin nam het onderzoek over en kwam al snel tot de conclusie dat het om een benzinelucht bleek te gaan. De bewoner had naast de woning jerrycans met meer dan 10 liter benzine te hebben staan. Eén daarvan was omgevallen waardoor de brandstof in de grond trok. Daardoor trok de geur ook de kruipruimte en de woning in.

De brandweer heeft na het ventileren van de woning de inzet afgerond. De politie bekijkt welke vervolgstappen er nodig zijn.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen