Groot politieonderzoek op A27 bij Utrecht

Update 10:10 uur: De EOD is bezig met onderzoek van de inhoud van een van de twee tassen die uit de auto werden gehaald. De onderzoeker haalde daar twee kabelbundels uit met aan ieder uiteinde een zwart pakketje. Het onderzoek gaat nog zeker de hele ochtend in beslag nemen.

De A27 richting Hilversum is tussen knooppunt Lunetten en knooppunt Rijnsweerd afgesloten vanwege een politieonderzoek. Ook twee rijstroken richting Breda zijn afgesloten. De politie doet onderzoek rond een auto die op de vluchtstrook staat.

Ook in de omgeving werd een grote zoekactie gestart. Vermoedelijk zijn de inzittenden van de auto via het talud van de snelweg gevlucht. De politie kon al één persoon aanhouden. Of er meer verdachten op de vlucht zijn is de vraag. De politie zette de zoekactie na de aanhouding door en ging onder andere het bosgebied van Amelisweerd in.

De Explosieven Opruimingsdienst is inmiddels ter plekke bij het voertuig op de A27. Uit de auto zijn meerdere koevoeten en een sloophamer gehaald. Enkele meters verderop staan vijf jerrycans, waarvan in twee een vloeistof lijkt te zitten.

De politie komt later met meer informatie.

Foto’s: Koen Laureij

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen