Grote brand bij garagebedrijf Soest

Update 4:30 uur: De brandweer geeft het sein brand meester. De brand is onder controle, maar het nablussen kan nog enige tijd duren. 

Kort na middernacht is bij een garagebedrijf aan de Belvedereweg in Soest een grote brand uitgebroken. De brandweer schaalde groot op en zette veel materieel in. Rond 3:00 uur lijkt de situatie onder controle, maar het sein brandmeester is nog niet gegeven.

De brandweer heeft een groot watertransport ingezet om water over een grotere afstand te kunnen halen. Dat is nodig omdat onder andere meerdere hoogwerkers zijn ingezet. Ook is een droneteam van de brandweer ingezet.

Om de inzet van de hulpdiensten goed te coördineren werd opgeschaald naar GRIP1. Langere tijd kwam veel rook vrij. Daarom adviseerde de Veiligheidsregio Utrecht om ramen en deuren te sluiten en de ventilatie in huis uit te zetten. Inmiddels is de rook een stuk minder geworden.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen