Groot aantal labradors in beslag genomen bij fokker in Tienhoven

Op dinsdagochtend 22 maart 2022 heeft de dierenpolitie een een groot aantal labradors in beslag genomen op een boerderij in Tienhoven. De dierenpolitie werd hierbij ondersteund door de Landelijke Inspectiedienst Dierenbescherming (LID).

De eigenaar van de honden fokte met labradors, waarbij achteraf regelmatig gebreken bleken te zijn. Dit waren afwijkingen als huidproblemen, gedragsproblemen, heupdysplasie of elleboogproblemen. Er waren zelfs gevallen waar een labrador op jonge leeftijd moest worden ingeslapen. Uit onderzoek is gebleken dat veel van deze problemen genetisch zijn.

De politie ging al eerder in gesprek met de eigenaar over de situatie. De eigenaar beloofde te stoppen met het fokken, maar bij latere controle bleek de eigenaar zich daar niet aan te houden.

Op het terrein van de boerderij in Tienhoven trof de politie aan het huis een schuur aan met daarin drie verblijven. Daar zaten vier honden en vijf net geboren puppy’s. Aan de schuur zat nog een andere ruimte, met daarin nog eens vier verblijven met veel honden. In totaal trof de politie op locatie 18 (jong)volwassen labradors aan en vijf net geboren labrador puppy’s, in hokken van ongeveer drie bij drie meter.

De honden zijn op de dag van de actie allemaal in beslag genomen door de dierenpolitie. Zij worden onderzocht door een dierenarts om na te gaan of er bij de honden sprake is van een erfelijke aandoening. Het strafrechtelijke onderzoek naar de broodfokkers loopt nog en hierin zullen beide verdachten nog worden gehoord.

Foto’s: Politie

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen