Automobilist rijdt door na ernstige aanrijding Utrecht

Update 12:54 uur: Het slachtoffer is een 32-jarige man. Hij is met zware verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd, meldt de politie. Een verband met de auto die in het kanaal werd gevonden wordt nog onderzocht. 

Op de Pijperlaan in Utrecht is kort na middernacht een ernstig ongeval gebeurd op de kruising met de Leidseweg. Een fietser werd geschept door een automobilist die er na het ongeluk vandoor is gegaan.

De fietser raakte ernstig gewond bij het ongeluk. Een traumahelikopter kwam ter plaatse en landde in Park Oog in Al. Het slachtoffer is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd.

De politie heeft de plek van het ongeluk ruim afgezet. De aanrijding vond vermoedelijk plaats bij de verkeerslichten op de fietsoversteekplaats. De fiets van het slachtoffer kwam zo’n 30 meter verderop bij de bushalte terecht en is fors beschadigd.

Enkele minuten na het ongeluk kregen hulpdiensten een melding dat in het Amsterdam Rijnkanaal een auto te water was geraakt. Op basis van de schade aan de voorzijde van de auto is dit vrijwel zeker de auto die bij het ongeval betrokken was. In het voertuig werd niemand aangetroffen.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen