Grote zoekactie in Amsterdam Rijnkanaal

Update 12:54 uur: Het slachtoffer is een 32-jarige man. Hij is met zware verwondingen naar het ziekenhuis vervoerd, meldt de politie. Een verband met de auto die in het kanaal werd gevonden wordt nog onderzocht.

Hulpdiensten hebben rond 0:15 uur een grote zoekactie op touw gezet nadat er een auto te water raakte naast de Groenewoudsedijk in Utrecht. Twee duikteams van de brandweer werden ingezet.

Aanvankelijk vloog ook een traumahelikopter uit, maar die kon onderweg naar het incident worden afgemeld. Ook kwamen twee ambulances ter plaatse, maar die zijn na ruim een uur wachten zonder slachtoffers vertrokken.

De politie heeft een plaats delict gemaakt op de Groenewoudsedijk en duikers van een arrestatieteam ter plaatse laten komen. Samen met een bergingsbedrijf is de auto uit het water gevist en verder onderzocht. Gezien de schade aan de voorzijde van de auto is dit vrijwel zeker de auto die er na een ernstig ongeluk op de Pijperlaan vandoor ging.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen