Lachgasgebruiker gaat ervandoor voor de politie

De politie heeft donderdagmiddag beelden gedeeld van een bizarre achtervolging door Utrecht. Agenten gaan af op een melding van een vrouw die lachgas gebruikt in haar auto. De auto staat dan nog geparkeerd op een parkeerplaats, maar zodra een politiewagen daar aankomt gaat de vrouw er vandoor.

Agenten gaan er achteraan en komen al snel tot de conclusie dat de vrouw niet zomaar gaat stoppen. Via een busbaan op de Zamenhofdreef probeert de vrouw weg te komen, maar op de Theemsdreef komt ze in botsing met een andere auto. Desondanks gaat de achtervolging door en worden ook fietsers en voetgangers in gevaar gebracht.

De politie besluit dat de vluchtende auto zo snel mogelijk moet worden gestopt en dat ze daarvoor de dienstauto’s moeten gebruiken. Op de Gloriantdreef bij winkelcentrum Overvecht lukt het de auto uiteindelijk te stoppen.

De beelden zijn gedeeld op het Instagram account van de politie Utrecht Noord. De politie hoopt dat gebruikers van lachgas aan het denken worden gezet en wijst op de mogelijkheid tot hulp. “Wil je graag hulp, voor jezelf of voor een ander, bij het stoppen met het gebruik van lachgas? Kijk dan op www.jellinek.nl” staat in het bericht.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen