Politiewagen crasht in schuur tijdens achtervolging Everdingen

Update 14:15 uur: De achtervolging ontstond toen agenten een auto ter controle aan de kant wilden zetten. De auto ging er met hoge snelheid vandoor. Op de Lekdijk ging het mis en crashte de politiewagen. De twee agenten in de auto raakten licht gewond en zijn naar het ziekenhuis vervoerd. De auto die er vandoor ging is in de omgeving aangetroffen, maar van de bestuurder ontbreekt nog ieder spoor. Het onderzoek gaat dan ook verder. 

Een politiewagen is vrijdagavond van de Lekdijk bij Everdingen geraakt en in een schuur terechtgekomen. Het ging mis tijdens een achtervolging. Onduidelijk is nog of de auto die werd achterna gezeten is ontkomen of ook is gecrasht.

De politiewagen reed vermoedelijk op de Graaf Huibertlaan in de richting van de Lekdijk. Bij de Dijk is een T-splitsing waar de politiewagen rechtdoor is geschoten. Het voertuig eindigde in een schuur. De brandweer heeft de schuur gestut omdat de constructie ernstig is beschadigd.

Een traumahelikopter vloog richting de plek van het ongeluk, maar die werd onderweg naar de locatie afgemeld. Ambulancepersoneel heeft zich over een slachtoffer ontfermd en hem naar het ziekenhuis vervoerd.

De plek rond het ongeval is afgesloten voor nader onderzoek. Met een politiehelikopter is nog in de omgeving gezocht naar mogelijke betrokkenen.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen