Twee ontploffingen bij gaslek Bilthoven

Update 17:00 uur: De Veiligheidsregio Utrecht meldt dat vijf brandweerlieden en twee politieagenten gewond raakten. Zij zijn of worden behandeld in het ziekenhuis. 
Update 16:40 uur: De speurhonden van USAR zijn ingezet om 100% uit te sluiten dat er niemand onder het puin terecht is gekomen, meldt een woordvoerder van de VRU. Er zijn geen berichten of signalen dat er nog iemand onder het puin ligt. 

Bij een gaslek in Bilthoven zijn twee forse explosies geweest. De gevolgen van de eerste explosie beperkte zich tot een woning op de beganegrond, maar de tweede klap deed een deel van de flat doen instorten. Vier brandweermensen raakten gewond. De flat was voor de eerste ontploffing al ontruimd.

Meteen na de tweede knal werd opgeschaald naar GRIP2 en werden zes ambulances en twee traumahelikopters opgeroepen. Ook werden meerdere brandweervoertuigen uit de regio ter plaatse gestuurd.

De woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht kan inmiddels melden dat vier brandweermensen lichte verwondingen hebben opgelopen. Twee van hen zijn naar het ziekenhuis gebracht.

Een speciaal team van de Veiligheidsregio Hollands Midden is ter plaatse gekomen om de veiligheid van het gebouw verder te bekijken. De gaslekkage is vermoedelijk ontstaan bij werkzaamheden.

Foto’s: Koen Laureij

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen