Meerdere onderzoeken naar ontploffingen Bilthoven

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) begint een onderzoek naar de ontploffingen in de flat aan de Weegschaal in Bilthoven. Vandaag zijn onderzoekers bij de flat voor een verkennend onderzoek. De OVV verricht onafhankelijk onderzoek met het doel lering te trekken, zodat processen en organisaties veiliger gemaakt kunnen worden.

Ook het Team Brandonderzoek van de Veiligheidsregio Utrecht doet onderzoek naar de gebeurtenissen. Dit team kwam donderdag al ter plaatse voor de eerste waarnemingen. Het doel van dit team is vooral om inzicht krijgen in de oorzaken van een incident, het verloop, de werking van brandpreventieve voorzieningen. Daarmee probeert men de bewustwording van brandweerpersoneel en burger vergroten.

Donderdag is ook de arbeidsinspectie ter plaatse geweest. Tegen het AD meldt de inspectie dat over twee a drie maanden de eerste resultaten bekend gemaakt kunnen worden.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen