Twee katten en twee konijnen gered uit flat Bilthoven

Een medewerkster van de dierenambulance heeft samen met de woningcoöperatie SSW twee katten en twee konijnen gered uit de flat waar donderdagochtend twee explosies plaatsvonden. Eén van de katten werd buiten in het puin aangetroffen en is vermoedelijk afkomstig van de woning op de derde verdieping die volledig instortte.

In een woning op de eerste verdieping werden twee konijnen gered. Eén verdieping hoger troffen de redders een kitten van circa vier maanden aan. In die woning moest nog een kitten zitten, maar die werd niet gevonden. Mogelijk houdt die kat zich schuil. Er is een bakje voer en water achtergelaten, zodat de kat in ieder geval wat kan eten en drinken.

Tussen het puin buiten werd nog een kat aangetroffen. Volgens de dierenambulance medewerker lijkt het erop dat de kat gewond is, maar dat moet bij de dierenarts onderzocht worden. De kat miauwt en ziet er op het oog goed uit.

Gistermiddag zijn ook al pogingen gedaan met een hoogwerker om de dieren te redden, maar toen moest vanwege veiligheidsoverwegingen worden gestopt. Nu lukte de redding wel omdat de hulpverleners kort in de woning mochten kijken.

Het ziet er naar uit dat de twee konijnen en de kitten geen verwondingen hebben opgelopen.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen