Drie gewonden bij steekpartij Nieuwegein

Update 25 april 09:45 uur: De politie bevestigt dat vanwege het steekincident nog drie personen zijn aangehouden. Rond 19:00 uur zouden twee groepen met elkaar op de vuist zijn gegaan waarbij ook is gestoken. Drie personen raakten gewond en zijn naar het ziekenhuis vervoerd. Alle drie zijn aangehouden. 

Een vierde verdachte is aangehouden, omdat hij de hulpdiensten hinderde in hun werk. Hij raakte ook gewond, omdat hij werd gebeten door een politiehond. De man is in het ziekenhuis behandeld aan zijn verwondingen. 

Bij een steekincident op de kruising tussen de Herenstraat en de Nedereindseweg in Nieuwegein zijn drie personen gewond geraakt. Dat bevestigt de politie. Eén van de gewonden is ook de verdachten.

De politie heeft een ruim deel afgezet, omdat het incident zich niet op één plek heeft afgespeeld zegt een woordvoerder van de politie. Er wordt nu onderzoek gedaan naar wat er precies is gebeurd. Vermoedelijk is er sprake geweest van een vechtpartij.

Opmerkelijk is de hoeveelheid politie. Naast politiehonden was ook een complete aanhoudingseenheid van de politie aanwezig. Dat is een undercover eenheid die zich meestal tussen groepen relschoppers en demonstranten beweegt om zo de opstokers eruit te kunnen pikken. Of die eenheid bewust is ingezet of toevallig in de buurt was kan niet worden bevestigd.

De straat blijft nog enige tijd afgesloten voor het onderzoek.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen