4-jarig kind rijdt met auto door Overvecht

Een kind van vier jaar oud heeft gisterochtend de sleutels van de auto van zijn ouders gepakt om een rondje door de wijk te maken. Tijdens de rit botste het kindje op twee geparkeerde auto’s. Hij raakte niet gewond, maar ging wel aan de wandel na de botsing.

Bij de politie kwam eerst de melding binnen over kindje die op zijn blote voeten en in zijn pyjama over straat liep. Een omstander heeft het kindje opgevangen en de hulpdiensten ingeschakeld. Een ambulance kwam ter plaatse om het kindje na te kijken, maar hij bleek niet gewond.

Korter tijd later kreeg de politie de melding over een auto die er na een ongeluk vandoor zou zijn gegaan. Een getuige had het kenteken van die auto genoteerd en die leidde naar de auto van de ouders van het kindje.

Op basis van de conversatie tussen de ouders en het kind ontstond het vermoeden dat het kindje mogelijk de auto had bestuurd. Toen de politie aan het jongetje vroeg hoe de auto werkte wist het jongetje de auto te ontgrendelen, te starten en de koppeling en het gaspedaal te bedienen. De politie gaat er dan ook van uit dat het kindje de auto daadwerkelijk bestuurd heeft en spreekt van geluk dat het avontuur met een sisser is afgelopen.

Foto: Politie Utrecht Noord

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen