Foto's: Koen Laureij

Hennepkwekerij aangetroffen bij brand Mijdrecht

Update: De Veiligheidsregio Utrecht heeft in de loop van de avond bevestigt dat er in het bedrijf een hennepkwekerij is aangetroffen. Onduidelijk is nog of de brand ook hier is begonnen. De politie doet daar samen met de VRU onderzoek naar. 

In een bedrijfsruimte aan de Rendementsweg in Mijdrecht is brand uitgebroken. De brandweer heeft opgeschaald naar de classificatie ‘zeer grote brand’. Er is alleen lichte rookontwikkeling zichtbaar.

Volgens een woordvoerder van de Veiligheidsregio Utrecht (VRU) was het aanvankelijk te gevaarlijk om de brand van binnenuit te bestrijden. Inmiddels heeft de brandweer goed kunnen onderzoeken waar de brand precies woedt en kan een gerichte binnenaanval plaatsvinden.

De opschaling naar de classificatie ‘zeer grote brand’ lijkt vooral uit voorzorg te zijn geweest. Door op deze wijze te alarmeren komen vier tankautospuiten en in dit geval ook een groot watertransport ter plaatse. De brandweer stond dan ook klaar om in te grijpen, mocht de brand uit de hand lopen.

Het bedrijventerrein is ruim afgezet. Er staan veel brandweerwagens en er liggen tientallen meters aan brandslangen over de weg. Omliggende bedrijven hebben daar last van, omdat medewerkers niet weg kunnen met hun auto en bedrijven die afhankelijk zijn van een vrachtwagen kunnen voorlopig niet laden en lossen.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen