Foto's: Koen Laureij

Woningen ontruimd na explosie bij woning Hoef en Haag

Bij een woning aan de Hagesteinsestraat in Hoef en Haag heeft vanmorgen rond 4:00 uur een explosie plaatsgevonden. Omliggende woningen zijn ontruimd en de straat is afgezet. De politie doet onderzoek bij de woning.

Op de straat ligt glas en vermoedelijk brokstukken van de voordeur van de woning waar de explosie was. Specialisten van het Team Explosievenverkenning van de politie doen daar nu onderzoek.

Bewoners die hun huis uit moesten worden in een stadsbus opgevangen. Omwonenden hoorden een harde knal. Inmiddels zijn 7 woningen aan de 1e Poortstraat weer vrijgegeven. De bewoners kunnen weer terug naar hun woning. Bewoners naast de getroffen woning aan de Hagesteinsestraat moeten nog even wachten op het onderzoek.

2 juli vond bij een woning aan de 2e Poortstraat in Hoef en Haag ook al een explosie plaats. 3 juli werd een woning in Tienhoven getroffen. De politie heeft toen 7 juli een man aangehouden. Onduidelijk is nog of er een verband is.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen