Brand in spouw van woning in Houten

In een woning aan het Pompwater in Houten is dinsdagavond brand ontstaan in een spouw. Hoe die brand kon ontstaan is nog niet zeker, maar het vermoeden is dat er sprake is geweest van kortsluiting. De brand is inmiddels onder controle.

Bij aankomst van de brandweer kwam rook uit kieren van de muren. Ook bij het naastgelegen woonhuis was dat het geval. De brandweer is beide woningen binnengegaan, maar hoefde daar verder niet te blussen. Door gaten in de muur te boren en daar met hoge druk water in te spuiten is de brand uiteindelijk uitgemaakt.

De brandweer maakte ook gebruik van de Cobra Cutter. Een speciaal blusapparaat waarmee onder hoge druk door muren heen kan worden gespoten. Deze spuit is voor de brandweer ideaal om te gebruiken bij dergelijke branden.

Aanvankelijk kwamen veel omwonenden kijken wat er aan de hand is. Korte tijd waren namelijk veel sirenes te horen. De politie zette voor de zekerheid een gedeelte af zodat de brandweer vrij kon werken.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen