Schietpartij bij Julianapark in Utrecht

Op een fietspad aan de Amsterdamsestraatweg in Utrecht is dinsdagavond geschoten. Op het fiets- en voetpad liggen zeker vijf kogelhulzen. De plek ligt pal naast het Utrechtse Julianapark.

Ambulances en meerdere politie-eenheden kwamen op de melding van de schietpartij af. Ook een traumahelikopter landde in het Julianapark. De ambulances reden het park in waar in ieder geval één slachtoffer is behandeld. De man is met een ambulance naar het ziekenhuis vervoerd. Of in het park ook is geschoten is onduidelijk.

De politie heeft een deel van het Julianapark en de Amsterdamsestraatweg inmiddels afgesloten voor nader onderzoek. Opvallend is dat bij de agenten in het park een man stond met een ontbloot bovenlijf. De man was geboeid en is door de politie meegenomen. Zijn rol bij het incident is nog onduidelijk.

Na de melding werden ook twee politiehelikopters richting de plek van het incident gestuurd. De helikopters cirkelden enige tijd rond, maar gingen relatief snel met vervolg. De politie kan nog niet zeggen of er (meer) aanhoudingen zijn.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen