Ravage bij Driebergen nadat vluchtauto op andere weggebruikers botst

Op de afrit van de A12 bij Driebergen is maandagochtend een achtervolging in een ongeluk geëindigd. De vluchtende auto botste onderaan de afrit op andere weggebruikers die voor het verkeerslicht stonden te wachten. Er is een flinke ravage ontstaan.

De politie kon meteen één van de twee inzittenden aanhouden. Een andere sloeg op de vlucht en is tot op heden niet gevonden. De politie loste waarschuwingsschoten in een poging de verdachte tot een stoppen te dwingen, maar die ging er toch vandoor. Er werden twee politiehelikopters en meerdere politiehonden ingezet bij de zoekactie. Ook een Burgernet werd opgestart, maar die is inmiddels beëindigd.

Er wordt nu uitgebreid onderzoek gedaan bij de vluchtauto. De Hoofdstraat is daarom in beide richtingen afgesloten en ook de afritten naar Driebergen toe blijven voorlopig afgesloten.

Volgens de politie begon de achtervolging in Oost-Nederland naar aanleiding van een incident waarbij een vuurwapen zou zijn gezien.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen