Schip botst op kade Amsterdam Rijnkanaal bij Utrecht

Op het Amsterdam Rijnkanaal bij Utrecht is dinsdagavond een schip tegen de kade langs het kanaal gebost. Rond 21:40 uur werd Rijkswaterstaat over het incident geïnformeerd. Omdat er een schip bij betrokken was dat gevaarlijke stoffen kan vervoeren werd uit voorzorg ook de brandweer gealarmeerd.

Langere tijd was onduidelijk waar het schip zou aanmeren. De brandweer stond daarom op twee locaties klaar langs de Rooseveltlaan. Uiteindelijk kwam het schip ter hoogte van de Prins Clausbrug aan wal.

De brandweer heeft contact gehad met de eigenaar van het schip, maar al snel was duidelijk dat er geen sprake was van gevaar. Wel zou aan de rechter voorzijde van het schip schade zijn ontstaan. Rijkswaterstaat zal daar later met een boot naar komen kijken. De brandweer kon na overleg weer retour naar de kazerne.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen