Politie treedt op vanwege onrust op kermis Houten

Tijdens de kermis op winkelcentrum Het Rond in Houten werd het in de loop van de avond onrustig. Vooral toen zwaar vuurwerk tussen het publiek werd afgestoken is de politie tot optreden overgegaan.

Terwijl de politie jongeren wegstuurde werden agenten met vuurwerk en spullen bekogeld. Ook wordt straatmeubilair gesloopt en richting de politie gegooid. Op de Stellingmolen werd een prullenbak in brand gestoken. De politie weet meerdere aanhoudingen te verrichten, maar hoeveel precies is nog onduidelijk. De politie kreeg tijdens de inzet ondersteuning van politiepaarden en -honden.

De kermis moest vanwege de onrust eerder sluiten. Zo kon de politie iedereen het in het gebied wegsturen en de orde herstellen. Vooral op het fietspad onder het treinstation werd de politie nog enige tijd uitgedaagd, maar het uitvoeren van charges had weinig effect. De politie trok zich daarom terug en stelde zich in de buurt op. Dat had het gewenste effect. Er werd weliswaar nog wat vuurwerk afgestoken in de omgeving, maar de situatie is weer zo goed als normaal.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen