Deel Utrechtse binnenstad afgesloten vanwege brand

De omgeving van Het Neude in de binnenstad van Utrecht is zondagavond afgesloten vanwege brand in een gebouw aan de Schoutenstraat. De brand begon in een afvalcontainer, maar sloeg over op het naastgelegen gebouw. Meerdere woningen werden ontruimd en de omgeving werd ruim afgezet.

De brandweer spreekt van een complexe brand. Er moeten veel sloopwerkzaamheden worden verricht om de brand te kunnen bereiken en dus zijn extra eenheden opgeroepen. Door het fysieke, zware werk kunnen de brandweerlieden korter met hun ademlucht doen waardoor zij regelmatig moeten worden afgelost.

Het Neude is nu het toneel van meerdere brandweerwagens. Daar kunnen onder andere de ingezette ademluchtflessen van de brandweer worden gevuld. Meerdere restaurants en cafes hebben hun deuren gesloten vanwege de afzetting. De brand is nog altijd niet onder controle en er is nog altijd een sterke brandlucht te ruiken.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen