Boerderij stort in door grote brand in Nieuwland

In een rietgedekte boerderij in Nieuwland (gemeente Vijfheerenlanden) is zaterdagnacht een grote brand uitgebroken. Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen al uit het dak en was er geen redden meer aan. Vanwege de veiligheid kon de brandweer niet meer naar binnen. De boerderij is volledig ingestort, meldt de Veiligheidsregio Utrecht.

Bij de boerderij werden werkzaamheden verricht aan het rietendak. Daarom staan aan de voor- en achterkant van de woning steigers. Ook staat er een grote hijskraan op het terrein. Vanwege de verbouwing waren de bewoners niet thuis.

De brandweer kon voorkomen dat de brand oversloeg op de garage die tegen de boerderij aan staat.

Hoe de brand kon ontstaan is nog onduidelijk. In de alarmering van de brandweer werd in eerste instantie gesproken over een brand in de meterkast, maar of de brand daar ook is begonnen is onbekend. Vanwege de verwoesting is de vraag of de oorzaak kan worden achterhaald.

Bent u getuige van een grote politie-inzet, een achtervolging of de inzet van een arrestatieteam? Laat het de redactie weten via onze tiplijn. Klik hier om meteen een Whatsapp-gesprek te openen

Klik op onderstaande knoppen om dit bericht te delen